PlasmaMade KeukenKrant

Plazma technológián alapuló recirkuláció

PlasmaMade

A PlasmaMade légszűrő egy öntisztító recirkulációs szűrő. Négytípusú szűrőt tartalmaz egy házban: plazmaszűrő, üvegszálas szűrő, egy elektrosztatikus szűrő és végül egy szénszűrő. Különösen szagelszívó használatára lett kifejlesztve és nem csak tipikusan a főző szagokat távolítja el, hanem többek között a pollent és a baktériumokat. Martin van der Sluis, Holland tervező kifejezetten büszke termékére. Manapság a PlasmaMade légszűrőt világszerte értékesítik és TÜV tanúsítvánnyal rendelkezik.

Van der Sluis egy ismert személy az ágazatban, nem csak konyhai szakértő, hanem a PittCooking fejlesztője is (integrált kályhák a pulton). Egyszer kiderült, hogy fia allergiában szenved, ezért testvérével úgy döntöttek, hogy készítenek “valamit”, ami javítja a levegő minőségét otthon. “Kb. 5 évig dolgoztunk a találmányon.” mondta Van der Sluis. “Az eredmény a PlasmaMade légszűrő, ami körülbelül akkora, mint egy nagy keksz doboz és könnyen telepíthető a legtöbb meglévő és új szagelszívóra. A készülék gyorsan eltávolítja az összes szennyeződést a levegőben: főzés szagok, por, pollen, baktériumok, szagok, dohányfüst, vírusok, gombák … nem számít micsoda! ”

Működése

Amikor a szagelszívó egy integrált PlasmaMade légszűrővel be van kapcsolva, a szagelszívó zsírszűrője először a zsírokat és egyéb durva szennyeződéseket szűri át. A levegő ezután átáramlik a PlasmaMade légszűrőn keresztül. Miután a szenzor érzékeli a légáramlást a PlasmaMade légszűrő be- vagy kikapcsolódik. A légáramlástól és a szennyezett levegő mennyiségétől függően, bizonyos mennyiségű ionizációs plazma (O3) injektálódik. Ez az ionizált plazma (O3) eltávolítja az O2 molekulákat a szennyezett levegőből, lebontja a levegőt. Csak a CO2 és a vízgőz (H) marad meg. E folyamat során az elektrosztatikus szűrő aktiválja az üvegszálas szűrőt. Ezen együttműködési folyamat során, az összes jelen lévő por részecskét bevonzza és eltávolítja. A folyamat során felszabaduló minimális mennyiségű füst részecskéket az ionizált plazma eltávolítja. Végül a szénszűrő még egyszer megtisztítja a levegőt.

Lapos modell

Az eredeti PlasmaMade légszűrő kör alakú, és a hagyományos elszívóra történő beépítésre tervezett. Azonban a lefelé irányuló szagelszívó egyre jobban teret hódít és ezt a tendenciát Van der Sluis is észrevette. Néhány héttel ezelőtt, egy újabb modellt dobtak a piacra, egy lapos változatot, amely kifejezetten a lefelé irányuló rendszerekre alkalmas, így például a szegélyléc mögé helyezhető. Van der Sluis: “Ez a PlasmaMade légszűrő lapos változata csak az alakjában különbözik. Még mindig ugyanúgy működik, mint az eredeti, kör alakú modell és ugyanazokat az előnyöket kínálja.

Elosztás

Van der Sluis szereti az egyszerűséget és az átláthatóságot, ami a szűrővel kezdődik. “Bárki telepítheti az eszközt.” hangsúlyozza ki. “Ez valóban egy dugd be & használd rendszer.” Ugyanez az egyszerűség és átláthatóság érvényes a terjesztési modellre, amit a gyártó használ: “Kizárólag importőrökkel dolgozunk, így nem értékesítünk közvetlenül a kereskedőknek, sem a fogyasztóknak. Az importőrökkel megegyezünk a tiszta körülmények felett. Mindegyikük ugyanazon az áron kapja meg a szűrőket és az árrés a kereskedők számára fix, így a beszerzési árak többé-kevésbé ugyanazok világszerte. ”

Jövő

Van der Sluis még nem állt le e fejlesztéssel. “Továbbra is sok lehetőséget látunk a PlasmaMade légszűrőben. “Képzelje el a készülék használatát irodákban, kórházakban, iskolákban, laboratóriumokban … Oly sok helyen rendkívül fontos a tiszta levegő!”

Azok, akik szeretnének megismerkedni a céggel és a PlasmaMade légszűrővel, látogassanak el az egyik vásárra, ahol cégünk is jelen van. Ezek például az Area30 Löhne-ben (szeptember) és LivingKitchen Kölnben (január). Időközben érdemes megtekinteni a weboldalt. Ott részletesen olvashatóak a szűrő működési elvei, különböző nyelveken.

www.plasmamade.com

A PlasmaMade légszűrő nem csak a tipikus főzés szagokat távolítja el, hanem a füstöt, pollent, baktériumokat, mindenféle szagokat, vírusokat, gombákat stb.

Martin van der Sluis: “A fogyasztó pénzt takarít meg a recirkulációs szagelszívóval, mert a felmelegedett levegő nem kerül kibocsátásra, és a mi PlasmaMade légszűrőnkkel tiszta beltéri levegőt is kap!”

A PlasmaMade légszűrő nagyon kompakt. A legtöbb meglévő és új szagelszívóra lehet telepíteni. “Ez gyerekjáték”, hangsúlyozza a gyártó, “valóban dugd be & használd elven alapul”.

Az eredeti hengeres PlasmaMade légszűrő “kistestvért” kapott a múlt hónapban, egy lapos modellt, amelyet a lábazat mögé lehet helyezni és így alkalmas a lefelé irányuló szagelszívó számára.